BOKS

Osim fizičke snage, ovaj sport zahteva i brzinu, agilnost i reflekse.

Razbijanje predrasuda

Većina roditelja ne razmatra boks kao najbolju opciju za svoje dete zbog predrasude o njegovoj nasilnoj prirodi. Međutim, boks za decu ima mnogo više prednosti nego mana kada je u pitanju njihovo fizičko i mentalno zdravlje i poboljšanje njihovih sposobnosti samoodbrane. Najbolja stvar koju kao roditelj možete da uradite je da date šansu boksu i posetite našu boksersku salu i razgovarate sa trenerskim osobljem o časovima, metodama koje koriste, bezbednosnim aspektima i svim drugim pitanjima u vezi sa boksom i obavezno pratite časove, ako je to ono što će vas uveriti da je boks zaista bezbedan za vaše dete. 

Prednosti boksa za decu

Ako se pitate kada je najbolje vreme za početak, odgovor je da bez obzira na uzrast, deca mogu početi sa treningom boksa čim pre pokažu interesovanje za istim, jer ukoliko se pravilno vežba i prikazuje, apsolutno demantuje predrasude roditelja da je boks za odrasle pre neko za decu. U komercijalnom smislu i konstantnom ponavljanju sledećeg, neosporno je da boks kod mladih, odnosno kod dece utiče pozitivno na fizičko i psihičko zdravlje – na socijalne veštine, na samopouzdanje, disciplinu, kanalisanje negativne energije i, međutim, retko ko spominje da boks u svojim suštinskim momentima predstavlja učitelja u osnovnim životnim načelima.

HAJDE DA SE UPOZNAMO

Ako želite postati član našeg tima, kliknite na dugme ispod kako biste započeli proces prijave. Postati deo našeg tima znači da ćete postati deo dinamične zajednice stručnjaka koji zajedno rade sa decom i ostvaruju zajedničke ciljeve.