MOTORIKA

Motorički razvoj je izuzetno važan u detinjstvu, a fizičko vežbanje u sali može biti odličan način da se podstakne razvoj koordinacije, snage, fleksibilnosti kao i ostalih veština kod dece. 

Razvoj koordinacije

Koordinacija je važna za sve fizičke aktivnosti, od hodanja do složenih motoričkih veština. Trening može pomoći deci da razviju koordinaciju kroz vežbe koje zahtevaju usklađivanje pokreta, ravnotežu i preciznost. Na primer, vežbe poput hodanja po gredi, bacanja i hvatanja loptice, kao i sve ostale složene motoričke radnje.

Povećanje snage

Snaga je važna za održavanje zdravlja i sposobnost izvođenja fizičkih vežbi. Vežbanje u sali može pomoći deci da povećaju svoju snagu kroz vežbe koje zahtevaju korišćenje telesne mase, kao što su sklekovi, čučnjevi i iskoraci. Ove vežbe pomažu u jačanju mišića u celom telu i mogu pomoći u poboljšanju performansi u drugim aktivnostima kao što su plivanje i ostali sportovi.

Povećanje fleksibilnosti

Fleksibilnost je važna za održavanje raspona pokreta u zglobovima i sprečavanje povreda. Vežbanje može pomoći deci da povećaju svoju fleksibilnost kroz rastezanje i istezanje mišića. Ove vežbe mogu uključivati ​​kako pasivno istezanje iz pomoć trenera, tako i aktivno samostalno rastezanje.

Razvoj socijalnih veština

Fizičko vežbanje takođe može pomoći u razvoju socijalnih veština kod dece, kao što su saradnja, timski rad i komunikacija. Vežbe u paru ili u grupi, poput igranja igara sa loptom ili vežbi snage, mogu pomoći deci da se upoznaju i razviju prijateljstva, komunikaciju, takmičarski duh i ostale socijalne veštine.

Ukratko, fizičko vežbanje u sali može biti odličan način da se podstakne razvoj motoričkih sposobnosti kod dece. Kombinovanje različitih vrsta vežbi i igara može biti zabavno i motivišuće za decu, dok im istovremeno pomaže u razvijanju zdravih navika i motoričkih sposobnosti koje će im biti od koristi u celom životu.

HAJDE DA SE UPOZNAMO

Ako želite postati član našeg tima, kliknite na dugme ispod kako biste započeli proces prijave. Postati deo našeg tima znači da ćete postati deo dinamične zajednice stručnjaka koji zajedno rade sa decom i ostvaruju zajedničke ciljeve.

Scroll to Top