RAD SA DECOM SA RAZVOJNIM PROBLEMIMA

Individualni treninzi su korisni za decu sa razvojnim problemima kao što su poremećaji pažnje, hiperaktivnost, autizam, razvojna disfazija, cerebralna paraliza i drugi, jer poboljšavaju motoričke sposobnosti, sposobnosti učenja i društvene interakcije, a džudo se posebno može koristiti za decu sa poremećajem autističnog spektra jer kombinuje fizičke i mentalne veštine, dok ove osobe imaju tendenciju da budu manje fizički aktivne i imaju manje razvijene motoričke sposobnosti od svojih vršnjaka u tipičnom razvoju.

Personalni pristup

Individualni treninzi pružaju personalni pristup u cilju poboljšanja sposobnosti i funkcionalnosti deteta. Stručni treneri će raditi sa detetom u skladu sa njihovim sposobnostima, ciljevima i potrebama. Ovi treninzi će se fokusirati na poboljšanje koordinacije, ravnoteže, jačanja mišića, motoričkih sposobnosti i kognitivnih veština.

Prilagođeno detetovim potrebama

Treneri će raditi sa detetom kroz različite aktivnosti, kao što su plivanje, vežbe sa loptom, vežbe za ravnotežu, vežbe za snagu, igre i druge aktivnosti koje su prilagođene detetovim sposobnostima i interesovanjima. Takođe, treneri će koristiti različite tehnike kako bi pomogli detetu da razvije fokus, samopouzdanje i samostalnost. Svako dete je jedinstveno i u skladu sa time, naš stručni tim na razne načine podstiče i unapređuje potencijal koje svako dete poseduje, kombinujući rad u sali i na bazenu kao jedinstveni pristup.

DŽUDO

Džudo je sjajna grana borilačkog sporta koja zahteva veliku mentalnu i fizičku veštinu. Bukvalno značenje reči džudo znači DŽU – mekoća, fleksibilnost, nežnost, delikatnost, okretnost, dok DO označava metodu, princip, razmišljanje. Poremećaj autističnog spektra (ASD) je razvojni poremećaj koji uključuje deficite u socijalnoj interakciji, komunikaciji i ponašanju. Naš jedinstven pristup u radu sa decom sa ASD-om kombinuje džudo i druge aktivnosti sa terapeutskim pristupom kako bi se poboljšale njihove motoričke sposobnosti, razvila samoregulacija i socijalne veštine. Korišćenjem takvog pristupa, pomažemo deci sa razvojnim problemima da razviju veštine i sposobnosti koje su im potrebne za bolji svakodnevni život.

HAJDE DA SE UPOZNAMO

Ako želite postati član našeg tima, kliknite na dugme ispod kako biste započeli proces prijave. Postati deo našeg tima znači da ćete postati deo dinamične zajednice stručnjaka koji zajedno rade sa decom i ostvaruju zajedničke ciljeve.

Scroll to Top